Verslagen tenniscompetitie

Voorjaarscompetitie Herendubbel 50+, zaterdag

4 april: thuis tegen Hoogkarspel

De tenniscompetitie is weer begonnen. De Nederlandse  tennisbond is er trots op dat het de grootste tenniscompetitie van de wereld is. Veel mensen van onze Noordendse  tennisclub doen er graag aan mee: je komt eens bij andere clubs, ontmoet andere mensen waar je je krachten mee kunt meten en vaak zijn het gezellige dagen.

Op  4  april  om tien uur verzamelde ons team zich op ons mooie park waar de kakelverse banen er al weer mooi bij lagen, om tegen de mannen van Santana uit Hoogkarspel te strijden. De kern van ons team, bestaande uit Frans, Cees, Piet en Martien moesten eerst nog bepalen welke koppels we zouden vormen voor een maximaal resultaat. Er rolde uit de bus dat Frans en Piet een koppel zouden vormen en dat Cees het met Martien ging proberen. Zo gezegd, zo gedaan… de strijd werd aangegaan, maar na ongeveer 2 uur spelen stond er 0-2 op het bord terwijl het net zo goed andersom had kunnen zijn. Maar dat is tennis, het is net hoe het balletje rolt.

Na de gebruikelijke pauze waarbij we weer even goed bijtankten, begonnen we vol goede moed aan onze laatste dubbels. Met een beetje goeie wil konden we de stand nog gelijk trekken en daar deden we ons uiterste best voor. Nadat de gravelwolken waren opgetrokken hadden alleen Cees en Martien hun punt binnengehaald. Dit was ook weer in een dikke driesetter en Frans en Piet (die lichtelijk geblesseerd was) moesten helaas het onderspit delven, derhalve een 1-3 uitslag. Afijn de kop is er af… Er werd nog lekker nagezeten en over een week zijn er weer nieuwe kansen in Julianadorp.

11 April: uit tegen Julianadorp

Onze tweede competitiedag was dus een uitwedstrijd en we moesten Piet missen, waar een andere Visser nl. Arjan voor is ingevallen. De spoeling is nogal dun bij ons team, vaste invallers Leo (hernia) en Kees (lammetjes)waren niet beschikbaar dus waren we blij met Arjan. Met Martien als chauffeur togen we langs kleurige bollenvelden (zover die al in bloei stonden) lekker binnendoor naar J’dorp. Daar werden we begroet door een buitenmodel tuinkabouter die bij nader inzien gewoon Henk heette en hij was de captain. Bert was de man met heerlijk eigengemaakte appeltaart en met een bakkie koffie erbij was dit een bemoedigend begin van de dag.

Ook nu weer was het de vraag wie met wie ging spelen en na enig strootjegetrek werden Cees en Martien weer aan elkaar gekoppeld, die waren tenslotte al een beetje aan elkaar gewend. Frans en Arjan gingen het met elkaar proberen, we zien waar het schip strandt zeiden ze! Nou hun schip leed behoorlijke schipbreuk, want zij konden helaas geen setje pakken. Derhalve rustte op Cees en Martien de taak om de punten te pakken, het werd er jammer genoeg maar één. Enfin beter als niks en vol vertrouwen kijken we uit naar de volgende match op zaterdag 18 april op ons eigen park tegen de Berk, tot ziens.

Groetjes Cees Smit